Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Велико Търново ще чества Димитровден и 838 г. от въстанието на Асен и Петър

На 26 октомври, четвъртък, Велико Търново ще отбележи троен празник – Димитровден, Ден на строителя и 838 години от въстанието на Асен и Петър, дало начало на възстановяването на българската държава

Денят ще започне с празнична света литургия в църквата „Успение Богородично“ от 9,30 часа. В 11 часа ще започне литийното шествие с иконата на св. Димитър от църквата „Успение Богородично“ до църквата музей „Св. Димитър Солунски“, където ще бъде тържеството.

Следва празнична програма, в която литературно-музикална композиция „Асеневци и възкръсналото царство на българите“ ще изпълнят Елена Велчева, Гергана Русанова и Наталия Здравкова – ученици от Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“. Празнично слово ще произнесе Снежана Данева-Иванова – зам.-кмет на община Велико Търново.

Приветствие ще има и по случай Деня на строителя от Венцислав Дончев – председател на Областното представителство на Камарата на строителите в България.

Отец Славчо ще отслужи благодарствен молебен, след това ще бъде осветен курбанът за здраве във връзка с Деня на строителя, а към всички работещи в бранша ще бъде отправен благослов.

И тъй като на такъв голям празник не може без народни танци, за всички ансамбъл „Искра“ ще изнесе фолклорна програма.

Празничният ден ще завърши с излъчването на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“ от 19 часа.

Организатори са Община Велико Търново, Регионалният исторически музей и Великотърновската света митрополия.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button