Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Възстановяват водното огледало пред единствения зоопарк в областта, пускат и лодки

В Павликени започна подготовка за стартиране на строителната дейност за възстановяване на водното огледало в парк „Кирил Ракаров“

Там се намира и единственият в областта зоопарк, който всяка година привлича все повече посетители и разширява дейността си.

Изкуственото езеро ще бъде поредният атракцион за жителите и гостите на града, които често посещават напълно безплатно зоокъта и се радват на животните.

Възстановяването е първият етап от проекта „Реконструкция на част от парк “Кирил Ракаров“. Средствата са осигурени по договор между Община Павликени, Държавен фонд “Земеделие” и МИГ „Павликени – Полски Тръмбеш“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по “Програма за развитие на селските райони” 2014-2020 г.

Водният обект в парка е построен през 70-те години на миналия век.

Съоръжението в момента е в лошо състояние, има пропадане на основата, а в резултат на слягания на земната основа са настъпили деформации в конструктивните елементи.

Първият етап от проекта предвижда ремонт на водното огледало и свързаните с него електрически и ВиК съоръжения.

В проекта са предвидени и ремонтни работи на моста над водното огледало и изграждане на кей за атракционни лодки.

„Това е поредният проект на Община Павликени, през който не само ще предложим още една възможност за отдих на нашите съграждани, но и ще привлечем посетители. Така ще бъде подобрена цялостната визия на градски парк „Кирил Ракаров” в частта пред зоокъта“, сподели кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button