Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

ВАС осъди директора на болницата в Павликени заради конфликт на интереси

Съдът е потвърдил решение на КПКОНПИ и д-р Ренета Кръстева ще плаща глоба от 5000 лева, а в полза на държавата се отнема получената облага от 31 830 лева

Върховният административен съд е потвърдил решение на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси по отношение на управителя на МБАЛ „Павликени“ д-р Ренета Кръстева. Това  съобщиха от антикорупционния орган.

Тя е сключила договор за наем за временно и възмездно ползване на помещения и апаратура на общинската болница в частен интерес на свързано с нея лице – Самостоятелна медико-диагностична лаборатория, търговско дружество, със собственик и управител нейният баща.

В хода на проверката е установено, че д-р Кръстева е едноличен собственик на капитала на лабораторията до септември 2009 г., но и към настоящия момент продължава да бъде на трудов договор към нея като „лекар началник на отделение – лаборатория“, независимо че от януари 2010 г. е вписана като управител на МБАЛ „Павликени“.

За извършеното от нея административно нарушение д-р Кръстева е осъдена да заплати глоба в размер на 5000 лв. В полза на държавата се отнема и сумата в размер на 31 830.55 лв., представляваща получената материална облага в резултат на установения конфликт на интереси.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button