Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

В първия есенен ден в Драганово посрещнаха гости за Празника на градинаря

Пъстро изложение пред сградата на драгановското читалище „Съединение-1888” на зеленчуци и плодове от местни производители, на обредни хлябове и мед привлече хора от близо и далеч в съботния ден за Празника на градинаря. Изложени бяха и различни асортименти, произведени от майсторите кулинари. Всеки, който желаеше, можеше да си купи пресни зеленчуци, произведени от драгановските градинари.

Празникът, организиран от кметството, НЧ „Съединение – 1888“, клуба на пенсионера „Асен Разцветников“ и със съдействието на Община Горна Оряховица започна с поднасяне на венец пред Паметника на градинарите в Драганово. Водосвет за здраве и плодородие отслужи отец Петър Маджаров, а след службата благослови даровете на земята, произведени от местните градинари. Специално място до сцената на празника бе отредено за знамето на Градинарското дружество „Свети Стефан”. То е едно от първите в страната. Основано е на 16 януари 1928 г. под наименованието „Общо градинарско зеленчукопроизводително дружество „Свети Стефан”.

Гостите на празника бяха поздравени от кмета на селото Светослав Иванов, който припомни идеята за възникване на празника и за приятелски отношения и сътрудничество на Драганово с унгарския град Фелшьожолца, където са работили за прехраната си немалко драгановчани.

Празника уважи и кметът на общината инж. Добромир Добрев, който пожела на домакините берекет и благополучие.

В празничната програма взеха участие и самодейци от общината.

И тази година гостите на празника имаха възможността да опитат вкусна градинарска чорба, приготвена по традиционна местна рецепта от майстор готвач Ваня Каракушева.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button