Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КримиНовини
Популярно

Трима задържани при акция за контролиран вот в Търновско

Единият остава в ареста за 24 часа, но за икономически престъпления

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с изборния процес тече на територията на Великотърновска област.

Три лица са доведени в РУ-Велико Търново по подозрения за купен вот преди местните избори на 29 октомври. Единият от тях е задържан за 24 часа, но за икономически престъпления.

За другите двама има сигнали, че са предлагали на колебаещите се местни жители различни облаги, ако гласуват за някой от двамата кандидати за кмет на селото.

Екипите на служителите на реда са съсредоточени във великотърновското село Водолей, чиито жители наброяват 700-800 души.

Още в 7:00 часа на 24 октомври униформените са влезнали в населеното място и са стартирали претърсване на коли, адреси. Проверявани бяха арендатори, хора, занимаващи се с дърводобив. Търсени бяха списъци с лични данни на избиратели.
Работи се по 10 сигнала за изборна търговия в община Велико Търново. Проверяват се и адреси с голям брой регистрирани избиратели.

Новото тази година в „изборната търговия“ е обещанието за екскурзии в чужбина след 29 октомври.

Това сподели Веселин Райков, началник на Полицейското управление във Велико Търново.

На едни от предходните извънредни парламентарни избори селото се прочу, тъй като съпругът на кметицата Антоанета Тодорова бе задържан със списъци с имена, за които имаше предположение, че се използват за контролиран вот. Престъпление не беше доказано. Случаят приключи без арести.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button