Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Трима мъже и една жена влизат в битка за кмет на община Полски Тръмбеш

Георги Чакъров, Стефан Спасов, Снежана Стефанова и адв. Йордан Петров ще мерят сили на местния вот

Досегашният кмет Георги Чакъров отива на избори за шести пореден мандат.

Той бе издигнат от инициативен комитет от 863 души като независим кандидат. Председател на ИК е инж. Пламен Минев, а регистрацията в ОИК бе първата за общинския пост.

Георги Чакъров управлява общината 20 години, а преди това е работил в Общинската администрация. Една трета от живота му е минала в общината. Тази година той навърши 60 години.

През 2023г. общината има рекордния бюджет от 24,8 млн. лв. Никога не е имала дългове и неразплатени задължения. През последния, пети мандат на кандидата за общински кмет Георги Чакъров в общината са направени много видими и полезни неща за хората и той го определя като най-успешен. Сега стартира и изграждането за занемарения от години закрит басейн в града, който заедно с целия плувен комплекс „Добри Динев” ще придобие модерен вид с 1,6 млн. лв. от Министерството на младежта и спорта.

СТЕФАН СПАСОВ Е ИЗДИГНАТ ЗА КАНДИДАТ-КМЕТ НА ОБЩИНАТА От Местна коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (КП „Заедно за силна община“, КП „Продължаваме Промяната – Демократична България“).

Той е бил дългогодишен местен и регионален координатор на „Демократи за силна България“. Бил е и общински съветник. През последните 12 г. не е в политиката и сега смята, че време да се върне в нея. Стефан Спасов е роден в Климентово. Има складова база за земеделска техника в Полски Тръмбеш. На 61 години е, с две дъщери и трима внуци. Има много идеи за промяна в общината и нова визия за стратегически проекти. Според него в Полски Тръмбеш има остра нужда от надлези на двата жп прелеза, проекти със стратегическо значение, редукция на администрацията, по-добри пътища. „Жалко е, че общината е най-големият работодател, че тук остана без съд и прокуратура и заради това сега полицейското управление се превърна в участък. Трябва да се мисли в перспектива, защото се говори за ново териториално деление на страната и общината може да мине към съседните и Полски Тръмбеш да си остане само едно градче“, каза още Стефан Спасов. Освен кандидат за кмет той е и водач на листа. Коалицията издига и кметове за Климентово, Павел и Куцина.

Снежана Стефанова е кандидат за кмет от ПП „Възраждане”.

Тя е и водач на листа от 7 души за общински съветници, а партията има и заявка за кмет в Климентово. Родното село на Снежана Стефанова е Обединение. Магистър е в НВУ „Васил Левски“, специалност „Стопанско управление“, професионална квалификация „Мениджър“. Завършила е и ШУ „Епископ Константин Преславски“ като магистър по биология и химия. Упражнявала е и двете професии. Досега не е участвала в политическия живот на общината. Смята, че трябва де се купи поне още една линейка за нуждите на общината. Убедена е, че трябва да се търси мнението на хората за всичко, което се случва, и че има нужда от социална група за реализирани проекти, събития, отчетност по проекти.

Йордан Петров е с две висши образования – ветеринарна медицина и право.

От 4 г. е вписан адвокат във В. Търново. Бил е юрисконсулт в Община Полски Тръмбеш и ръководител на едно от общинските предприятия, бил е независим общински съветник. Сега се кандидатира за кмет на общината от ПП „Социалистическа партия „Български път“. Адв. Петров е и водач на листа от четирима души. Казва, че отива на тези избори за кмет, защото има радикален подход към проблемите, които 20 г. се решават по консервативен начин. Боли го, че общината е със затихващи функции, няма инвеститори, няма промяна и е крайно време за обновление. Нужни са кардинални реформи, при които общината да се освободи от губещи пера, смята още кандидатът за кмет.

 82-МА СА МЕРАКЛИИТЕ ЗА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ, КОЙТО ЩЕ ИМА 17 СЪВЕТНИЦИ.

Има регистрирани 9 листи- ПП-ДБ, ВМРО-БНД (РЗС), „БСП за България“, ПП ГЕРБ, ПП „Има такъв народ“, КОД (Консервативно обединение на десницата), „Възраждане“, Социалистическа партия „Български път“, ДПС. Местните коалиции са две –ВМРО-БНД/РЗС/ и ПП-ДБ. Пет са инициативните комитети са издигане на независими кандидати за кметове. В 13 от селата на общината ще има избори за кмет, а единствен кандидат има само в Стефан Стамболово. В Раданово битката ще бъде между четирима, в Полски Сеновец двама, в Петко Каравелово двама, в Страхилово има трима кандидати, в Орловец двама, в Павел двама, в Куцина трима, в Климентово четирима, в Масларево двама, в Обединение двама, в Каранци трима, в Иванча трима. Във всички села в изборната надпревара участват досегашните кметове или кметски наместници.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button