Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани

Татуист представя изложба

Павел Калоянов – Епик представи своята първа самостоятелна изложба, озаглавена „Клише“ в галерия „Наратива“ във Велико Търново

Павел Калоянов – Епик представи своята първа самостоятелна изложба, озаглавена „Клише“ в най-новата галерия „Наратива“ във Велико Търново.

Павел Калоянов е един от най-известните татуисти във Велико Търново, но същевременно е и потомствен художник. Учил е във Факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет и е изучавал визуални изкуства в Шотландия.

За разлика от другите художници за мен рисуването е хоби, а основното ми занимание са татусите, каза за БТА младият автор. Зад изкуството на всеки един художник има една определена тема и визия. Художниците се учат да разчупват рамките, да мислят алтернативно и новаторски, но с годините, и с моето обучение видях, че и музиката, и книгите, и филмите, и изкуството, което ми харесва са базирани на вечните клишета, затова нарекох така и първата си изложба – „Клише“, посочи той.

„Подценявано и неразбирано понякога, клишето си остава абсолютна класика, върху което се раждат красивите неща в изкуството“, посочи авторът. В своята изложба той представя сюжети, свързани с младежките му години, вдъхновени от алтернативната музика, субкултурата, научната фантастика и фентъзи книгите. Опитът му като майстор на татуировки е показал, че хората не предпочитат образи, стъпили на алюзиите и асоциациите, а искат да поставят върху тялото си разпознаваеми знаци, т. е. клишета. „За мен клишето е прекрасно, то е моята субективна представа за изкуството“, подчерта Павел Калоянов – Епик, който от 14 години е един от най-известните татуировчици във Велико Търново.

Картините в първата му изложба са мащабни, с размери метър и четиридесет на метър, сред тях има и по-камерни творби, но идеята е за разговор, провокиран от вечните теми, които той нарича клишета. Единайсетте картини ще остана в галерия “Наратива” до средата на август, така ще бъде отбелязана и първата годишнина от създаването на галерията, посочи Ганчо Ганчев-Гана, основател на културното пространство и известен автор на графити и живописни творби.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button