Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Търновските кръчми вече се готвят за Студентския празник, големите хотели с мижав интерес

Навън е все още циганско лято, но подготовката на ресторантьорите за Студентския празник във Велико Търново вече започна, както стартира и новата академична година

Отдавна мина времето на импровизираните сбирки, на китарите и минаващите от ръка на ръка бутилки в задушевна обстановка.

Сегашните студенти държат на по-класна обстановка и на програма, която друг им е подготвил. Разбира се, и тази година къщите за гости, най-вече в Еленския Балкан, ще приемат стотици млади веселящи се хора от цялата страна. Вече с готови оферти са и някои от най-известните механи.

100 лв. е кувертът за празничния 8 декември в „Калоянова крепост“ в Арбанаси, която с многото си места отдавна си извоюва репутация на едно от най-подходящите места за Студентския празник. Менюто включва комбинирана салата, основно ястие с пилешко и свинско месо и гарнитура, земел, мезе, минерална вода и безалкохолно. В тази цена, както се вижда, алкохолът не влиза. А за настроението на празнуващите ще се погрижи Галена.

Култовата механа „Хаджи Минчо“, от която много от бившите студенти имат спомени, ще приеме и сегашните.

Кувертът е символичен – 20 – 25 лв. Просто разнообразието от салати и основни ястия е толкова голямо, че собственикът Григор Шиков е решил да остави нещата на свободна консумация и всеки сам да си избира. Който надхвърли сумата, си доплаща. Музиката ще е от уредба, така че компаниите ще могат и сами да си поръчват любимите парчета.

И докато за коледните и новогодишните празници големите хотели във Велико Търново отдавна се готвят и предлагат пакети, специално за Студентския празник повечето не смятат да се ангажират. След наша проверка се оказа, че хотел „Премиер“ все още не са решили нищо за 8 декември и може и така да си остане. Грандхотел „Янтра“ и хотел „Гурко“ отдавна не се вълнуват от този празник, а който дойде и има места, е добре дошъл. Хубаво е да се знае, че в парк хотел „Рая гардън“ отсега и местата за настаняване, и ресторантът са заети заради фирмено събитие.

Тепърва обаче ще излизат оферти във Велико Търново, макар че е валидна и тенденцията нашите студенти да празнуват навън, а градът да се пълни с бъдещи висшисти от други кътчета на страната.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button