Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Супергрупата „Легендите“ представя своята първа обща авторска песен пред публиката във Велико Търново – началната спирка на националното им турне

Супергрупата „Легендите“ представя своята първа обща авторска песен във Велико Търново – началната спирка на националното им турне. В легендарната формация участват Йордан Караджов („Сигнал“), Станислав Сланев – Стенли, Константин Цеков („ФСБ“) и Димитър Кърнев („Д2“). Супергрупата обединява музиканти от три поколения и е създадена през 2015 година по идея на големия музикант Константин Марков, напуснал този свят през 2021 г.

След няколкогодишно отсъствие от музикалните сцени легендарните музиканти се завръщат с турне, което започва на 14 юни във Велико Търново и ще обхване общо шест български града, каза в пресклуба на БТА във Велико Търново мениджърът на групата Иван Иванов.

Голямата изненада в лятното турне е представянето на първата обща авторска песен на формацията със заглавие „Легенда за любовта“. Идеята, музиката и аранжимента са на китариста на „D-2“ Димитър Кърнев. Пред журналистите в пресклуба на БТА, той посочи, че парчето обединява стиловете, характерни и за четирите рок групи, а за текста са съдействали Ваня Щерева и Живка Шопова.

Освен радост от срещата с публиката, която варира от 18 до 50+ години, целта на концертите е и в известна степен мисионерска – да покаже, че няма нищо по-хубаво от живия музикантски звук от инструментите и гласовете пред живата публика, посочи Кърнев. По думите му цифровите музикални технологии са факт, на тях се базират голяма част от изпълненията в радио и телевизионния ефир, но за истинските ценители е важен качественият инструментален звук на живо. Точно това, в продължение на двучасов лайф на открита сцена ще могат да чуят меломаните от Велико Търново на 14 юни. На следващия ден – 15 юни концертът ще бъде в Пловдив, на 16 юни в Стара Загора, на 18 юни във Варна, на 21 юни в Русе,  на 16 юли в Бургас и на 20 септември в Шумен.

Над 20 от хитовете на четирите рок групи са включени в изпълненията, те са в своя пълен аранжимент, а на сцената ще звучат в комбинация от мащабни светлинни, визуални, лазерни и пироефекти, посочиха организаторите и обещаха, че в това турне основен ще бъде „взривът“ от положителни нагласи и емоции.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button