Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Строят голям хотел с 80 места и два подземни етажа в центъра на Велико Търново

„Алегро“ нараства тройно, ще има ресторант, конферентни зали и спа център, за да покрие категория 4 звезди

ГОЛЯМ ХОТЕЛ ЗАПОЧНА ДА СЕ СТРОИ В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Известният „Алегро“ ще нарастне тройно, след като собствениците му закупиха съседен имот, за да го адаптират за нуждите на проекта си. Новата сграда в окончателен вид ще бъде на 6 нива – 4 надземни и 2 подземни, и с разгъната застроена площ от над 3300 кв. м. Тя е проектирана от арх. Юри Любомирски и е собственост на известния бизнесмен Стефан Дойчев, който държи и най-големия комплекс в Арбанаси – „Севастократор“.

В двете й подземни нива са предвидени подземен паркинг за 15 места и 4-звезден ресторант с 90 места, както и зона за спа и спорт. 2 конферентни зали допълват цялостната визия на новия хотел. Така общият капацитет на комплекса ще бъде 80 места. Това е вторият хотел от висока категория в района. Неотдавна бизнесменът Величко Минев купи Интерхотела и го обновява поетапно.

Имотът, върху който бе направен „Алегро“, има много интересна история. Той е бивша канцелария на Общинския съвет на БСП, след което бе одържавен през 1992 г.

Бившият областен управител Владимир Попов си го самоотдаде, а след това закупи през 1996 г., а впоследствие сградата стана собственост на инвеститорите в хотел „Алегро“.

Източник:  www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button