Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Спортен празник „Не на агресията!“ в град Елена

От началото на 2023 година Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Елена е наложила 11 възпитателни мерки на провинили се млади хора за притежание на марихуана и повреждане на общинско имущество. За да е ефективна дейността на комисията, се залага на организирането на събития като превърналия се в традиция спортен празник „Не на агресията!“, провеждан в началото на всяка учебна година.

Над 200 ученици от първи до седми клас в петте общински училища огласиха парк „Калето“ и стадион „Чумерна“, впускайки се в разнообразни спортни изяви.

За децата от втори, трети и четвърти клас предизвикателство беше отборната игра, която изискваше преодоляване на препятствия, скачане с чувал, стрелба в кош, помощ на пострадал, елементи от ориентиране. От всичките 23 отбора най-бързи и точни бяха “Победа“ от НУ „Иларион Макариополски“, „Момчиловци“ и „Феникс“ от СУ „Иван Момчилов“.

За учениците от пети до седми клас надпреварата изискваше добра ориентация и бързина, с което най-добре се справиха отборите на ОУ „Христо Ботев“ – с. Беброво, ОУ „Отец Паисий“ – с. Константин, и ОбУ „Отец Паисий“ – с. Майско.

На стадион „Чумерна“ малчуганите играха волейбол, народна топка, пробваха уменията си за скок от място, стрелба в кош, спринтово бягане, скачане на въже, както и теглене на въже. За любителите на народните танци, които се оказаха доста, имаше хоротека с аниматор.

За добрата организация на събитието помогнаха активистите от БМЧК Елена.

В края на спортния празник председателят на МКБППМН и зам.-кмет г-жа Десислава Шопова награди най-изявените и изрази желание да бъдат заедно само при подобни поводи, а не за налагане на възпитателни мерки.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button