Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Спасяват голямо село от безводие с ремонт за 200 хил. лв. на напорен водопровод

Дадоха старт на изпълнението на строително-монтажните работи по проекта за реконструкция на напорен водопровод на с. Алеково, община Свищов.

Ремонтните дейности, които ще допринесат за намаляване загубите на вода, се реализират по Инвестиционната програма на общината с държавно финансиране на стойност 200 хиляди лева.

Алеково е едно от населените места, които са обречени на безводие поради изключително лошото състояние на амортизиралата водопреносна мрежа и загубата на вода по трасето.

Лошото водоснабдяване и проблемите, пред които е изправено местното население, са основателна причина Община Свищов и кметът Генчо Генчев да са непримирими в търсенето на различни форми на финансиране за ремонт и смяна на нефункционалната ВиК инфраструктура. В тази връзка Общината не спира да инвестира в изготвянето на инвестиционни проекти по водоснабдяването, с които да може да кандидатства и да търси финансиране за решаване на водните проблеми в населените си места.

Реконструкцията на обекта обхваща 423-метров участък от напорен (тласкателен) водопровод на село Алеково – от помпена станция „Нова“ до черпателен резервоар на помпена станция „Стара“. Проектираният участък на тласкателния водопровод е предвидено да се изгради от полиетиленови тръби висока плътност, предназначени за работно налягане 10 атм., с външен диаметър Ø75мм.

С приключването на този проект вече цялата напорна част на водопровода за Алеково, която е дълга общо 1942 м, ще бъде подменена.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button