Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Социални работници излизат на протест

СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ“ ЩЕ ПРОВЕДАТ ЕДНОЧАСОВА ПРЕДУПРЕДИТЕЛНА СТАЧКА заедно с останалите им колеги от цялата страна.

На 12 декември от 10:00 до 11:00 ч. те ще излязат пред сградата на ведомствата, в които работят, за да изкажат исканията си. Протестиращите ще настояват за 30-процентово увеличение заплатите, осигуряване на средства за защита и корекция на зрението на работниците и служителите в системата, актуализация на размера на средствата за представително работно облекло, промяна на Класификатора на длъжностите в администрацията, съдържаща преобразуване на правоотношенията на социалния работник от трудови в служебни и минимално изискване за образователна степен при назначаване – бакалавър.

„Агенция за социално подпомагане е институцията, която е натоварена с нелеката задача да се грижи за най-уязвимите групи от нашето общество. Работещите в агенцията са не само утвърдени професионалисти, но и хора с големи сърца. В системата работят над 4600 души, които ежедневно, ежечасно и ежеминутно изпълняват своето професионално, но и чисто човешко призвание – грижат се за нашите съграждани в нужда! Унизително е социалните работници, чийто ангажименти нарастват постоянно през последните години, да получават възнаграждения, които са близки до минималната работна заплата! Настояваме за справедлива оценка на техния труд. Работещите в Агенция за социално подпомагане ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути, ще преустановят работа и ще обявят безсрочни стачни действия“, заявяват организаторите на протеста.

По изчисления на Синдиката на административните служители „Подкрепа“ за удовлетворяване на исканията е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 39,6 млн. лв.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button