Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

След няколко преправяния завършват кръговото под Летния театър, търновци притеснени за отводняването му

На финала е строителството на кръговото кръстовище под Летния театър, макар обещанията да бяха, че ще е пуснато в експлоатация още през август.

На по-голямата част от терена е положен асфалт, а някои от градинките са готови за засаждане, видя екип на „Борба“. За пръв път и покрай оградата на Старото военно училище има изграден тротоар. Изпълнени са и някои от исканията на работещите и живущите в района, но не и най-главното – качественото отводняване на целия наклонен терен. Отдавна хората искаха напречни шахти, които да поемат водата, която се събира и от околните улици, но това и при този проект не е изпълнено.

Притеснително е голям наклонът и в края на ул. „7 юли“ към ул. „Христо Ботев“.

Така вероятно цялата вода ще отива към средата на съоръжението и наводненията стават неизбежни, защото не е ясно къде тя ще се оттича. Едва след като видим нанесената маркировка, ще се разбере има ли безопасни места за пресичане на пешеходци.

Все още никой не може да каже кога проектът ще бъде завършен.

Още преди месеци стана ясно, че двете кръгови във Велико Търново се изграждат от „Парсек груп“ на две скорости, като приоритетно е това на „Беляковско шосе“. Под Летния театър се работи, но не и на пълна пара. Само няколко работници засякохме там, а да припомним, че след всички компромиси относно сроковете обектът трябва да е готов до 19 декември т. г.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button