Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

След 22 години в партията: Весела Лечева напусна БСП

Олимпийският и петкратен световен шампион, Почетен гражданин на Велико Търново, бившият народен представител и министър Весела Лечева напусна БСП

Решението тя съобщила лично пред Областния съвет на партията в старата столица.

Един от стожерите на партията и една от най-авторитетните фигери в нея си тръгва след 22-годишно членство.„Избрах да съобщя тази новина пред заседанието на Областния съвет, за да могат моите партийни другари да я научат лично от мен, а не чрез декларации или през медиите. Благодарих им за дългогодишната съвместна работа и за оказаното доверие. Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си. Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувстието на нацията. През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит“, представя част от мотивите си Весела Лечева.

„За съжаление в последните месеци ръководството на БСП, на което лично аз гласувах доверие, се отклони от този път.

То заложи на авторитарен начин на управление, обезличи партията, отстрани с процедурни хватки социалисти с различно мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България. Водеше тази война редом с нашия основен политически опопент – ГЕРБ. В резултат на тези действия загуби задълго лидерските позиции и доверието на избирателите в страната“, коментира  още тяи допълва, че е имала крехка надежда, че след тези избори ще има честен разговор и анализ за резулатите. Вместо това обаче се чули ч поредните хвалби, които не отговарят по никакъв начин на реалната картина. Дадох си сметка, че не съм в състояние да променя нищо в политиката на ръководството, което в последните години не се вслуша в нито един разумен глас, изневери на високите цели, предаде интересите на нашите симпатизанти и членове“, сподели Весела Лечева и добави, че не вижда „светлина в тунела“ за БСП, но не губи надежда, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната, твърди още Весела Лечева.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button