Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Шестима души са задържани за незаконна сеч на дървесина при специализирана акция във Великотърновско

Шестима души са задържани за незаконна сеч на дървесина при специализирана акция във Великотърновско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

В неделя в хода на специализирана полицейска операция служители на Районното управление на полицията във Велико Търново са извършили проверка в землището на село Момин сбор и са установили трима мъже в момент на изсичане и товарене на дървесина в товарен автомобил. В близост са били още двама – единият ръководител на дърводобивна фирма, които ръководели процеса по извозването на дървесината.

В хода на проверката е изяснено, че ръководителят на фирмата е разпоредил на трима свои работници да секат немаркирани дървета в законно и незаконно сечище. Преди да бъдат извозени им били поставяни и контролни горски марки. Впоследствие е задържан още един мъж, чиято съпричастност е в процес на изясняване.

По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално следствените действия по случая продължават под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново.

Общо 1731 проверки в горите са извършили горските специалисти от Северноцентралното държавно предприятие (СЦДП) в Габрово през май. Предприятието стопанисва държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button