Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

С 200 000 лв. решават проблема с кучетата в Горна Оряховица

През 2024 г. Община Горна Оряховица предприема решителни мерки за решаване на проблема с кучетата

Дейностите са и финансово подплатени, като в бюджета, който предстои да бъде утвърден, са предвидени средства.

Със 100 000 лв. категорично ще се строи общински приют за бездомните животни. Все още се уточняват терените, защото вариантите не са малко. Така или иначе до месец най-вероятно Общинската администрация ще се спре на най-подходящия.

Още 100 000 лв. са предвидени и за действия за овладяване на популацията на бездомните кучета, за регистриране, чипиране и контрол над домашните животни. Философията е, че ако не се спре изхвърлянето на улицата на нежеланите от стопаните новородени, проблемът ще продължи да се задълбочава. Предстои приемането на нова общинска наредба, която да регламентира както действията спрямо бездомните животни, така и отглеждането на домашните.

От Община Горна Оряховица стриктно ще следят оттук нататък всички домашни кучета да бъдат чипирани, освен това ще бъдат закупени четци и ще се правят проверки.

Когато се налага, ще има и глоби, в Горна Оряховица с тази задача ще бъде натоварена общинската охрана. Първо обаче ще се започне с разяснителна работа сред гражданите, като по селата това ще е работа на кметовете.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button