Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Продават част от „Момина крепост“ за 4,2 млн. лева

4,2 млн. лева иска за старата си база „Момина крепост“, предлагат я за хотел или хоспис

Фирмата за производство на медицински изделия за еднократна употреба във Велико Търново е част от „Софарма“ със собственик бизнесменът Огнян Донев, а производствено-складовите помещения са изоставени отдавна и вече започват да се рушат. Имотът, апетитен най-вече заради местоположението на терена, се намира близо до р. Янтра по пътя за м. Ксилифор. Продава се отскоро – от месец април, и е 16 декара. Заедно със земята в сделката влизат общо 18 помещения – производствени, складови, обслужващи и административни, а основните сгради са три. Разгънатата застроена площ (РЗП) е 8933 кв. м. Дали бъдещият инвеститор ще ги използва за производствена дейност, или ще преустрои сградите за хоспис или хотелски комплекс, бъдещето ще покаже. Важно е, че там, където се намира теренът, възможностите са много. Има изградена външна инфраструктура и комуникация между обектите, както и самостоятелна абонатна станция.

Строителството е от 60-те години на XX век, тъй като „Момина крепост“ е създадена през 1966 г. В първите години произвежда основно дребни изделия от каучук и пластмаса. Постепенно дейността се разширява, като през 1972 г. е разкрит нов профил – производство на пластмасови медицински изделия за еднократна употреба в хуманната и ветеринарната медицина. Предприятието е познато в цялата страна и в чужбина с еднократните пластмасови спринцовки, заемащи съществен дял от номенклатурата на фирмата. Сега гамата на производство е широка, като предприятието предлага и медицинско облекло и бельо от нетъкан текстил. На интерес се радват и изделията за бита въпреки конкуренцията от Китай.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button