Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбществоТОП новини

Приоритетите на новия областен управител на Велико Търново

Проблемите с безводието, почистването на речните корита и пътната безопасност са сред приоритетите на новия областен управител на Велико Търново

Безводието, почистването на речните корита и пътната безопасност са основните проблеми, които новият областен управител Велико Търново Ивайло Здравков поема от предшественика си инж. Георги Гугучков. Това стана известно на първата пресконференция на областният управител Ивайло Здравков, на която присъства и предишния областен управител инж. Георги Гугучков, съобщиха от областната администрация.

По думите на инж. Гугучков на територията на областта от 326 населени места в момента 15 са на воден режим, като най-сериозно е положението в Общините Свищов и Павликени.  В момента четири свищовски села са в безсрочно бедствено положение.

По темата с безводието Ивайло Здравков вече е разговарял с кмета на Община Свищов, а следващата седмица двамата предстои да проведат срещи, за да търсят съвместно решаване на водната криза.

„По отношение на почистването на речните корита – ще направя възможното, заедно с депутатите от област Велико Търново, да внесем законодателни изменения и то да бъде възложено на един орган, а не както е в момента на три институции, така че  отговорността да е ясна, а дейността да стане много по-оперативна“, коментира Здравков.

Той посочи, че в следващите няколко дни предстоят срещи с ръководителите на Охранителна полиция и КАТ, където в детайли ще се навлезе по темата за пътната безопасност, както ще се набележат мерки за осъществяването на нужния контрол.

„Под мое ръководство Областна администрация ще работи в условие на приемственост, но и надграждане. Ще спазвам и занапред основните принципи, които винаги са ме ръководили – екипност, професионализъм и доверие между колегите”, заяви Ивайло Здравков.

Той припомни, че всеки последен четвъртък от месеца областният управител има приемен ден и призова гражданите за активност.

„Ще следвам и основните приоритети на управленската програма на правителството, а в детайл там ще навляза, след като осъществим първите съвместни заседания при министър-председателя, съвместно с другите областни управители“, посочи Ивайло Здравков.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button