Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани
Популярно

ПП “Пряка демокрация” издигна индустриалецът Николай Рашков за кандидат-кмет на Горна Оряховица

Ще прекратя скандални договори, които ограбват общината, сред които са сметосъбирането и охранителната дейност”, заяви бизнесменът

Индустриалецът Николай Рашков е кандидат за кметското място в Горна Оряховица. Досега той беше най-големия критик на местната власт и настоящия кмет в железничарския град, но вече пренася битката в предизборна кампания.

„Издигнат съм от ПП “Пряка демокрация”, обяви Рашков на брифинг в понеделник, на който присъстваха Мария Станчева – филолог, Петя Минкова – учител, Даниел Божанков – аграрен предприемач и д-р Емил Николов – офталмолог.

Николай Рашков посочи, че е готова листата за общински съветници, а той ще е на последното 29-то място. Свои кандидат-кметове формацията ще издигне и в още 4 населени места.

“Никога не съм си представял, че на 57 години ще се захвана с политика, но ще трябва да се нагърбя с тази тежка задача, защото е крайно време да се пречупи гръбнака на порочния модел на управление. През последните години Горна Оряховица изостана в развитието си. Приемам доверието на съмишлениците ми към мен като мисия. Амбицията ми е Горна Оряховица да стане модерен град с прозрачно управление и щастливи хора”, заяви Рашков.

Бизнесменът представи визията си за развитието на Горна Оряховица, която през последните месеци активно обсъжда на срещи с граждани.

“Ще прекратя скандални договори, които ограбват общината. Сред тях е сметосъбирането, както и охранителна дейност. Общината плаща 300 000 лева годишно за охрана, а парковете са порутени. Заради това предлагам въвеждане на американски модел и парковете да бъдат затваряни нощем. Ще въведа стриктни финансови политики, както и преструктуриране на всички общински фирми. Ще развием печеливши проекти за трансгранично сътрудничество. Належащо е да се реши въпроса с бездомните кучета и най-накрая да бъде изграден приют за временното им настаняване. Предстои решаване на дългогодишни проблеми по кварталите, а малките населени места са забравени като до някои няма дори обществен транспорт. Сред наболелите проблеми на Горна Оряховица е и ВиК-инфраструктурата”, изброи Николай Рашков.

Аграрният предприемач Даниел Божанков пък разкри, че от 17 години се занимава с доброволчество, но напоследък се забелязва сериозен отлив на млади хора и дори цели семейства от община Горна Оряховица.

“В общината липсват културни събития, социални дейности, младите хора трудно си намират работа. Необходима е добра комуникация между общинското ръководство и бизнеса, разработване на проекти и изграждане на Стартъпи. В града има малко НПО-та. Възнамеряваме да реализираме проект, по който да бъде обновена екопътеката към Хижа “Божур” , а районът около нея да бъде обособен за провеждане на фестивали, фермерски пазари и др.инициативи”, сподели Даниел Божанков.

Той допълни, че е належащо в общината да бъде стимулирана раждаемостта чрез общинска програма “Ин витро”, както и да се осигури финансово подпомагане на семейства с 1,2 и повече деца. Даниел Божанков оповести още, че чрез благотворителна кампания са събрани 18 000 лева, които ще бъдат дарени на детските градини в общината.

Педагогът Петя Минкова пък коментира, че липсата на учителски кадри може да се преодолее ако се обяви общинска стипендия за преподаватели по природни науки.

“Необходимо е и подобряване на учебната база в много от училищата”, допълни Минкова.

Източник: www.borbabg.com

 

Подобни публикации

Back to top button