Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Полицаи накараха злосторник сам да изчисти тонове боклук от дерето в Миндя

За по-малко от ден униформените открили кой е замърсил терена

ДЕРЕ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО МИНДЯ, ПРЕВЪРНАТО В СМЕТИЩЕ, БЕ ИЗЧИСТЕНО СЛЕД НАМЕСАТА НА ДОБРОВОЛЦИ И ПОЛИЦАИ. Местни жители се натъкнали на замърсения район на 7 октомври и веднага сезирали Регионалната инспекция по околната среда и водите. Тревогата на хората била, че предвид есенния сезон и обичайните за този период предстоящи валежи водата би разнесла всички отпадъци по дължината на цялото село.

Мястото веднага е посетено от екоинспектори и служители на полицията. Група природозащитници от селото създали организация за спешно почистване на незаконното депо, за да изпреварят лошите метеорологични условия. Сметището включвало огромно количество битови отпадъци, неразградими пластмаси, найлони, стиропор и други строителни материали

„Понеже прогнозата за времето беше благоприятна, от полицията настояха да не бързаме с почистването, докато те не си свършат работата. Само от една купчина боклук след тежка оперативна и издирвателна дейност и прегледани стотици часове записи от охранителни камери служителите на МВР заловиха извършителя. Ако не сте виждали полицаи да газят в дере и да ровят като клошари със запретнати до лактите ръкави в нечий боклук, за да намерят необходимата следа, то ние видяхме.

Жителите на Миндя искаме да изкажем най-сърдечната си благодарност на четирима доблестни мъже – старши инспектор Анатоли Александров – началник на участъка в Килифарево, инсп. Васил Йочев, младши експерт Делян Анчев и инсп. Любомир Иванов“, гласи благодарствено писмо от местните в селото.

След като органите на реда установили извършителя, на другата сутрин го посетили и го убедили сам да си изчисти сътвореното.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button