Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Почти са разпродадени билетите за „Слуга на двама господари“, режисьорът Димитър Шарков похвали младите актьори

Пето премиерно заглавие за сезона представят от МДТ „Константин Кисимов“. Комедията „Слуга на двама господари“ ще изпълни голямата зала в театъра на 12 септември.

Билетите са почти разпродадени, а втората премиера е насрочена за 20 септември.

След близо 10 годишно прекъсване великотърновският театър отново работи с режисьора Димитър Шарков, който преди време създаде „Свекърва“ и „Декамерон“ на търновска сцена. Сценограф е Антоанета Костова, която е оформила пространството като сицилиански хотел от 70-те години на миналия век, сподели директорът Васил Вълчев.

В главните роли се въплъщават с равностойни роли всички актьори от трупата. Участва и балетът на МДТ „Константин Кисимов“. По думите на режисьора Димитър Шарков във Велико Търново напоследък се играят много „халтури и нискокачествени спектакли“. На този фон той отличи дейността на театъра в старата столица.

„Единствената им цел е печелене на пари и нищо друго.

Културата е в бедствено положение и аз приветствам цялото ръководство на театъра, който се справя блестящо в тези трудни времена. Аз съм пристрастен към търновския театър, защото съм роден тук, детството ми е свързано с театъра. Държа много този театър да успява“, сподели Димитър Шарков. Той похвали младите актьори в лицето на Никол Бойчева, Кирил Милушев и Боян Фърцов и сподели, че е възхитен от тях.

„Режисьорът е главният проводник, който трябва да нагласи другите проводници, ние, актьорите, манипулираме тази публика, а преди това режисьорът трябва да манипулира нас. Това беше от най-приятните манипулации, много вдъхновяваща и подкрепяща, надявам се занапред да продължим да работим с него“, сподели Кирил Милушев.

В спектакъла се включва и доайенът на актьорската трупа Иван Митев. Той призова великотърновската публика да съпреживее спектакъла, защото с подобни представления ще бъде направена разликата с „безбройните ежедневни халтури, с които е залят града“.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button