Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПрепоръчани
Популярно

Първото родено в Хотница британче празнува рожден ден във фермата-приют за животни в селото

СВОЯТ ВТОРИ РОЖДЕН ДЕН ОТПРАЗНУВА БРИТАНЧЕТО РАЙКО ВЪВ ФЕРМАТА-ПРИЮТ ЗА ПОСТРАДАЛИ ОТ НАСИЛИЕ ЖИВОТНИ В ХОТНИЦА. Мъникът е кръстен на овена в стопанството и е чест посетител на четириногите. В партито, освен родителите на детето, се включиха и бабите на момченцето от Манчестър и Уелс. Малкият юнак не пропусна да поязди магарето и да погали останалите опашати, които винаги го посрещат радушно.

Райко идва на бял свят на 12 юни 2021 г. и за него България е първа родина. Майката и таткото на малчугана – Софи и Джак, пристигат у нас малко преди да се разрази пандемията. Установяват се в Хотница и се влюбват в селото. Решават да останат за постоянно в малкото населено място и се сдобиват с имот, където да изградят своето семейно огнище. Бързо се адаптират в новата среда, свикват с българската кухня и с огромно желание се включват в родните традиции и обичаи. Участват в отбелязването на Бабинден и скоро след това жената забременява. Били категорични, че ще отглеждат първородния си наследник в Хотница, защото тук той ще има истински щастливо детство.

Още преди момченцето да е роди, Софи и Джак стават редовни посетители на фермата приют за животни „Приятели на четири крака“.

Там чули за първи път името на овена Райко и то ги впечатлило особено силно. След като собствениците на фермата обяснили, че на старобългарски език „Райко“ означава слънце, родителите нямали колебания как да кръстят момченцето.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button