Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Организират беседа за детското очно здраве във Велико Търново

БЕСЕДА ПОД НАДСЛОВ „ДЕТСКОТО ОЧНО ЗДРАВЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА“ ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 18 АПРИЛ ОТ 11:00 Ч. В СТАРАТА СТОЛИЦА

Домакин и организатор на събитието е филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново.

Лектор на мероприятието ще бъде Красимира Димитрова, старша медицинска сестра в Университетската специализирана болница по очни болести за активно лечение във Варна.

Димитрова е и преподавател.

Обучава студенти по специалност “Медицинска сестра” и “Медицински оптик”. Координатор е на профилактични програми на СБОБАЛ. Клиничните и научните й интереси са насочени към детско очно здраве, зрителни тренировки за деца, промотивни дейности на медицинската сестра и управление на екипи. Автор на 19 публикации в сферата на офталмологичната здравна грижа и развитието на сестринството. Участва в авторски колектив на два учебника по очни болести. Носител е на национална награда “Ръководител по здравни грижи”, награда “Отличник на випуска” на МУ – Варна и МУ – Плевен, награда на кмета на община Варна.

През 2022 г. Димитрова защитава дисертационен труд на тема “Мултидисциплинарна екипна грижа при профилактика на детското очно здраве – професионален фокус на медицинската сестра” и придобива научна степен “Доктор по обществено здраве”.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button