Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Обявиха конкурс за най-хубава снимка на най-старата търновска гимназия

Конкурс за най-добра снимка на най-старата великотърновска гимназия обявиха от ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново

Училището, чиято история датира отпреди 140 години, осигурява и награден фонд за участниците.

Конкурсът е за всички ученици от Велико Търново, които могат да участват с до три фотографии на училището. Размерът на снимките не трябва да е по-малък от два мегабайта и да бъдат във формат jpeg.

Снимките могат да бъдат изпращани до 25 април на електронната поща на училището, а победителите ще бъдат обявени на 8 май, в навечерието на патронния празник на гимназията.

За трето място предвидената парична награда е 30 лв., класираният на второ място ученик ще получи 50 лв., а за победителят в конкурса са осигурени 100 лв.

Целта на конкурса е да провокира артистичната и творческата мисъл на учениците и да събуди в тях любов към историческото минало на Велико Търново.

А историята на най-старата гимназия действително е внушителна.

В класните стаи на училището са учили колоси като Асен Разцветников, Ангел Каралийчев, Константин Кисимов, Деньо Чоканов, Антон Дончев и много други. Много от представителите на местната власт са завършили училището, построено с дарение от Михаил Кефалов през 19-и век.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button