Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Обявено е бедствено положение за още три села в община Свищов

Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев от днес обяви бедствено положение за още три села на територията на общината – с. Червена, с. Горна студена и с. Александрово. В заповедта на кмета бедственото положение е обявено за неопределено време поради авария в довеждащия водопровод и проблеми с водоподаването, съобщиха от общинския пресцентър.

Кметът изпрати заповедта до областния управител на област Велико Търново, до министрите на вътрешните работи, на здравеопазването, на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството, до Регионалната здравна инспекция – Велико Търново, Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) – Велико Търново, РСПБЗН – Свищов и Районно управление на МВР – Свищов.

Съгласно заповедта кметовете или кметските наместници на засегнатите населени места трябва да определят водоизточник за обезпечаване нуждите на РСПБЗН – гр. Свищов, съобразено с Водоснабдяване и канализация „Йовковци“ – Свищов, както и да създадат организация за обезпечаване дейността по водоснабдяване на населението с резервни водоноски от земеделски кооперации и други, разполагащи с подобни съоръжения.

Според заповедта водоснабдяването на водоноските трябва да се осъществява от източници, отговарящи на хигиенните норми, като върху цистерните да бъде поставено обозначение, че водата е предназначена само за битови нужди.

На 17 юли д-р Генчо Генчев обяви безсрочно бедствено положение в село Овча могила. Той изпрати молба към Министерството на регионалното развитие и благоустройство за спешна помощ за справяне с нарушеното водоподаване на територията на селото.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button