Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

Община Велико Търново започва предпроектни проучвания за интегрирани териториални инвестиции

Община Велико Търново започва предпроектни проучвания за интегрирани териториални инвестиции. Дейностите са част от новия проект “В подкрепа на развитието на регион Велико Търново” на стойност близо 280 000 лева, съобщи на пресконференция Мариела Цонева – директор на Дирекция “Проекти и програми” в общината.

Разработката е насочена към успешно изпълнение на предвидените инвестиции по Приоритет “Интегрирано градско развитие” на Програма “Развитие на регионите” 2021-2027 година. Според Цонева акцент в този период са интегрираните териториални инвестиции между съседни общини, университетите и бизнеса и неправителствените организации,  затова е важно предпроектното проучване да бъде съпроводено с анализ на даденостите и възможностите за реализация при откриването на процедура за кандидатстване от управляващия орган.

Освен тази стратегическа част, със средствата по спечеления проект е набавено техническо оборудване от сървъри, компютърни конфигурации и копирни машини. В партньорство с представители на общини от различните региони за планиране ще бъде осъществен обмен на опит. Общо 35 експерти от четири дирекции в общината -“Проекти и програми”, “Бюджет и финанси”, “Строителство и устройство на територията” и “Обществени поръчки”, ще участват в обучения, свързани със спецификите при кандидатстването през новия програмен период.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button