Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Община Велико Търново награди заслужили педагози и колективи в областта на образованието

Община Велико Търново награди заслужили педагози и колективи в областта на образованието по повод предстоящия празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.

Тържеството се състоя в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“, като започна и завърши с изпълнения на детската вокална група „Пеещи камбанки“ с ръководител Владимир Габров към Младежкия дом в града.

Учител на годината в предучилищното възпитание стана Милена Калчева – старши учител в Детска градина „Иванка Ботева“, а в начален етап на образование – Красимира Колева, която е старши учител в Основно училище „Св. Патриарх Евтимий“.

В прогимназиален етап на образование беше отличена Грета Гюнева – Косева, учител в Основно училище „Петко Р. Славейков“, а в гимназиален – Йоана Петрова – заместник-директор в Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Теодосий Търновски“.

Колектив на годината в областта на предучилищното образование стана екипът на Детска градина „Св. св. Кирил и Методий“ с филиал Детска градина „Слънчев дом“, а в училищното образование – Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Всички те получиха наградата „Св. Патриарх Евтимий Търновски”, която се връчва от 2014 г. за висок професионализъм, граждански принос и значими постижения в шест категории, и включва плакет с изображението на патриарха и грамота за всяка категория, а също книга и букет за учителите, и картина за колективите.

За над десетилетие този малък жест на уважение и признателност към учителите и учителските колективи се е превърнал в традиция,

а Велико Търново е град на традициите, каза в приветствието си кметът Даниел Панов. Благодаря на всички учители от историческата и духовна столица на България, че възпитават децата и младите хора в дух на родолюбие и на нестихващ стремеж към знание, допълни той, а малко по-късно, заедно с председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов награди отличените.

След тържествената церемония вечерта завърши с премиерния спектакъл „Крадецът на праскови“ на Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button