Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Община В. Търново удари със 162 хил. лв. глоби изпълнителя на две кръгови кръстовища

162 ХИЛ. ЛВ. ГЛОБИ НАЛОЖИ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НА ДВЕТЕ НОВИ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ТОВА НА УЛ. „ХРИСТО БОТЕВ“ и на „Беляковско шосе“

Компанията „Парсек груп“ е санкционирана съгласно клауза в договора й за строителство, регламентираща неустойка от 0,1% за всеки ден забавяне.

В първия случай става дума за 80 календарни дни, а във втория – за 71. Цената на двата обекта е почти 2,5 млн. лв. Просрочието пък за малко не коства аналогична санкция за самото кметство от Управляващия орган. Темата подхвана Валерия Дончева, която подчерта, че едното кръгово даже не е довършено и вместо да облекчи трафика, то даже го усложнява заради серията от недомислици, заради което на два пъти бе препроектирано. „Проектен провал“ пък нарече кръговото кръстовище на „Беляковско шосе“ общинският съветник от ВМРО доц. Милев Михов. Той разкритикува маркировката и като цяло изпълнението на проекта. Колегата му от ПП-ДБ адвокат Дончо Бораджиев поиска да се „изреже“ част от паркинга пред блока и така да се облекчи трафикът от автомобили, идващ от Беляковец и от кв. „Картала“ и вливащ се в главната улица.

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПРОФ. ГЕОРГИ КАМАРАШЕВ АПЕЛИРА КЪМ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ДА ВЯРВАТ НА ПРОЕКТАНТИТЕ И НА ТЕХНИЯ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ.

„Паркингът пред блока на главната улица не е на живущите в блока – всеки може да спира там. Ако не го бяхме направили, щяхте да питате защо има неоползотворено място и не е превърнато за удобство в паркинг. Обсъждаме вариант трафикът от кв. „Картала“ и от Беляковец да се изведе по алтернативно трасе още от сервизите към НВУ „Васил Левски“. Относно светофарите, ще припомня как за този, който поставихме под Езикова гимназия, бяха нужни три опита, за да се настрои. Задължително ще има проблем след първото пускане на светофарите на „Беляковско шосе“, вероятно ще има и след второто, но ще се регулират нещата“, каза заместник-кметът. Арх. Драгомир Йосифов от групата ГЕРБ-СДС пък контрира, че по новия обект се пътува много по-бързо, и също застана на страната на проектантите. Той призова колегите си да не чертаят апокалиптични картини и отправи една забележка към Общинска администрация, свързана с кръговото кръстовище на ул. „Христо Ботев“. „Проблемът е за идващите от улица „Христо Ботев“ и слизащи към автогара „Юг“ – те се объркват коя лента да хванат, попадат в нищото. Затова призовавам възможно най-скоро това да се отстрани, ако трябва с отнемането на паркоместа, но да се реши проблемът“, каза архитектът.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button