Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Община В. Търново пуска онлайн магазин, започва да търгува със сувенири

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧВА ТЪРГОВИЯ СЪС СУВЕНИРИ ОТ НАСТОЯЩАТА ГОДИНА.

Системата за продажба на електронни билети от сайта на общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ ще прерасне в онлайн магазин за различни артикули. Промяната е част от бизнес програмата за 2024 година.

Целта е да бъдат продавани онлайн сувенири от Самоводската чаршия, произведени от дружеството сувенири, както и печатни материали за града и региона.

От „Царевград Търнов“ планират и въвеждане в експлоатация и синхронизиране на съвместната електронна система за продажба на групови билети с Регионалния исторически музей. .

В бизнес плана за 2024 година е предвидена цялостна актуализация и модернизацията на сайта на дружеството. Предстои интеграцията на интерактивни маршрути, както и подобряване на интерфейса. През миналата година стартира изцяло обновена версия на страницата. Една от основните новости е автогенерирането на QR кодове за всяка страница на сайта, което спомага за търсенето, намирането и споделянето на информация.

ДРУГО КЛЮЧОВО НОВОВЪВЕДЕНИЕ СА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ МАРШРУТИ, РАЗРАБОТЕНИ В ДВА ВАРИАНТА – ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАДАДЕНИ И ТАКИВА, КОИТО САМИЯТ ПОСЕТИТЕЛ МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ. На сайта се поддържа информация и за основните места за настаняване във Велико Търново и Арбанаси, както и за всички музейни забележителности.

Съвместно с Министерството на туризма „Царевград Търнов“ е инициатор за създаване на нова дигитална туристическа карта на България. Тя цели систематизирането и обединяването на информация за туристически обекти, маршрути и транспорт. Идеята е картата да се ползва от туристическите информационни центрове в страната за оптимално и по-качествено обслужване на туристите.

При евентуално забавяне на този проект от „Царевград Търнов“ са категорични, че ще положат всички усилия за създаването му на регионално ниво.

 

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button