Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Община В. Търново планира да строи автогара, след като поискаха 6000 лв. месечен наем за сегашната

Подходящият терен е до възел „Качица“, в близост до РИОСВ

6000 лв. с ДДС на месец е наемът, който иска „Пътнически превози“ АД за терена на автогара „Запад“, научи „Борба“ от зам.-кмета Георги Камарашев.

Справката е по искане на Общината и късно вечерта на 8 април управителката на транспортната фирма Ивелина Гайдарова е изпратила писмо с условията си. Те са за отдаване под наем на имота с договор за две години, като всички режийни разноски като ток, вода и др., са за сметка на наемателя.

След като по информация от сигурни източници частните превозвачи „Надежда“ и „Алекс ОК“ са отказали в разговор с кмета Даниел Панов да наемат автогара „Запад“, за да не остане градът без нея, спешният вариант е да я управлява общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“.

Това обаче трябва да стане с решение на Общинския съвет. Тъй като на 1 май автогарата преустановява дейност, най-вероятно въпросът ще бъде повдигнат още на априлската сесия на местния парламент.

За „Борба“ Георги Камарашев сподели, че по-скоро се върви към строеж на нова автогара върху общински терен от 3 – 4 декара. Той се намира на комуникативно място, между улица „Н. Габровски“, частния терен с паркинг и сградите на РИОСВ и бензиностанция „Еко“. В имота се намира масивна сграда на трафопост с отпаднала необходимост.  След преустройство  тя ще се ползва за административните нужди и да приема пътници. „Ако проектантите решат, към автогарата може да има подход и откъм ул. „Н. Габровски“. Така или иначе, строежът ще отнеме повече от година“, уточни той.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button