Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Община Свищов представя 3D визуализация за създаване на Дунавски индустриален технологичен парк

Община Свищов организира публично представяне на проекта за развитие на Дунавски индустриален технологичен парк, съобщиха от общинския пресцентър.

Представянето ще се състои на 11 септември от 17:00 часа в салона на Първо българско народно читалище (ПБНЧ) „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ в Свищов.

На мястото ще бъде представена 3D визуализация на Индустриалния парк, разработена от международен екип – български и турски специалисти, лидери в проектирането и изграждането на подобни проекти.

Срещата има за цел да запознае широката общественост със завършените дейности, свързани с подготовката на стратегически документи, осъществени партньорства, реализирани процедури, както и предстоящите планове по изграждането на индустриалната зона до самото ѝ финализиране.

Участие в представянето на дейностите по проекта ще вземат кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, както и част от екипа по разработването му. Сред тях са Йорданка Димитрова – ръководител, Светослав Кьосев – заместник-председател на Двустранната търговска камара България – Румъния, проф. д-р инж. Фантина Рангелова, Ивайло Асенов и Бойко Милев. Специален гост на събитието ще бъде президентът на турската компания IDEArc – Емрах Ердем Озлу.

От началото на 2017 г. е приета и действа Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Свищов. Водени от амбицията за възраждане на Дунавският регион и основавайки се на перспективите за развитието му, община Свищов съвместно с Министерството на икономиката организира ситуирането и изграждането на „Дунавски индустриален технологичен парк „Свищов“.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button