Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Община Свищов е подала 36 проектни предложения за саниране на жилищни сгради по Плана за възстановяване

Община Свищов подаде 36 проектни предложения за саниране на многофамилни жилищни сгради по процедурата “Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I”. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Процедурата е финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общата стойност на проектните предложения е в размер на 40 576 479,12 лева.

Подалите 36 сдружения на собственици обхващат общо 1653 домакинства, живущи в 17 панелни и 19 тухлени жилищни сгради. Тяхната обща площ е 151 053 кв. м, а кандидатствалите сдружения са от всички части на град Свищов.

Основната цел на програмата е подобряване на енергийните характеристики на жилищните сгради, достигане на клас на енергопотребление минимум “В”, намаление на енергийното потребление на страната, редуциране на емисиите на парникови газове.

Собствениците на одобрените сгради ще бъдат своевременно уведомявани за евентуални въпроси и резултатите от класирането от оценителната комисия, а при одобрение ще получат до 100 процента безвъзмездна финансова помощ.

Чрез намаляването на енергийната бедност и на разходите за енергия с технологично обновление и модернизиране на сградния фонд, общината се стреми да подобри условията и качеството за живот.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button