Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Община Сухиндол обявява за поредна година литературния конкурс „Яна Язова – Христо Смирненски“ с парични награди

За поредна година Община Сухиндол обявява конкурс за поезия и проза „Яна Язова – Христо Смирненски“

Целта е да насърчават млади и талантливи автори. По този начин ще бъде издигнат и престижът на Сухиндол като град, който пази и почита своята история, дух и културно наследство.

В конкурса могат да вземат участие млади автори до 35 години от цялата страна и чужбина, които нямат издадени книги. Допускат се за участие произведения, които не са награждавани от други регионални и национални конкурси и не са публикувани в сборници и други издания. Допустимият брой произведения за участие е по едно във всеки раздел. Община Сухиндол си запазва правото да публикува в електронен и хартиен вариант номинираните произведения в конкурса. Предвидени са и парични награди.

Раздел „Проза“

– Всеки автор може да участва с до 1 непубликувано произведение в размер до 10 страници А4. Произведенията трябва да бъдат изпратени във WORD файл (.doc) в шрифт 12 пункта.

Раздел „Поезия“

– Всеки автор може да участва с до 1 непубликувано стихотворение. Произведенията трябва да бъдат изпратени във WORD файл (.doc) в шрифт 12 пункта.

КОРЕСПОНДЕНЦИЯ:

Всички произведения се изпращат в електронен формат на електронна поща: konkurs.suhindol.2023@abv.bg, за Общински конкурс „Яна Язова – Христо Смирненски“. Краен срок за изпращане на произведенията: 1.02.2023 г.

Награден фонд и в двата раздела:

– Първо място – 150 лв.

– Второ място – 100 лв.

– Трето място – 50 лв.

Тази година творбите ще бъдат оценявани от писателя и литературен историк д-р Петър Величков, уредника на къщата музей „Емилиян Станев“ д-р Радка Пенчева и писателя историк Николай Иванов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button