Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Областният управител Ивайло Здравков и кметовете от региона обсъдиха подготовката за местните избори

Организационно-техническата подготовка на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 29 октомври 2023 г., обсъдиха на работна среща областният управител Ивайло Здравков, кметове и представители на десетте общини от региона.

Срещата се проведе в Гербовата зала на Областна администрация и бе водена от Ивайло Здравков. На нея присъстваха още заместникът му Валентин Михайлов, експерти от администрацията, както и комисар Йосиф Павлов – началник-отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР.

Ивайло Здравков информира, че в Областна администрация е сформиран технически екип с ръководител главният секретар, който отговаря за организационно-техническата подготовка и обезпечаване на дейностите, свързани с местните избори. Екипът отговаря и за взаимодействието с администрацията на Министерски съвет, общините от областта, общинските избирателни комисии и ОД на МВР. На срещата стана ясно още, че предвидените средства за Областна администрация Велико Търново за логистично осигуряване на изборния процес са общо 47 500 лв. От тях за първия тур на местния вот са 29 000 лв., а за втори – 18 500 лв.

Комисар Йосиф Павлов увери, че ОД на МВР вече е започнала подготовката за обезпечаване на охраната на изборния процес. Ще бъде създаден оперативен щаб, ще се определят основен и допълнителни маршрути за охрана и транспортиране на изборните материали и машините, ще има обследвания и проверки на местата за съхранение на изборните книжа.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button