Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Няма да вдигат такса смет във Велико Търново, парите за услугата не стигат, но ще я дофинансират с „други приходи“

Даниел Панов: „Не искаме да товарим финансово допълнително домакинствата“

ТАКСА СМЕТ ЗА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ДОГОДИНА ОСТАВА НЕПРОМЕНЕНА НА ФОНА НА МАСОВИЯ СКОК НА ЕДИН ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ МЕСТНИ НАЛОЗИ В ЦЯЛАТА СТРАНА.

Кметът на община В. Търново Даниел Панов коментира за „Борба“ , че той и екипът му няма да искат одобрение на завишение от Общинския съвет, за да не товарят допълнително бюджета на местните домакинства. Неотдавна от съседната община Г. Оряховица обявиха, че таксата за битови отпадъци при тях ще скочи с 20 на сто, за да се компенсира недостигът в план-сметката за сметосъбиране и сметоизвозване от близо 2 млн. лв. Дефицит има и в хазната на старата столица, но той няма да бъде за сметка на великотърновци, а компенсиран чрез „други приходи“, обясни градоначалникът.

Това е добрата новина и глътка въздух за домакинствата, които и без това срещат затруднения от постоянно растящите цени на хранителни и промишлени стоки, необходими за бита. Решението ще бъде гласувано от Общинския съвет на последната за годината декемврийска сесия и ще бъде своеобразен коледен подарък за хората.

НОВАТА ПЛАН-СМЕТКА ПОКАЗВА, ЧЕ ПРЕДВИЖДАНИТЕ ПРИХОДИ СА В РАЗМЕР НА 12,1 МЛН. ЛЕВА.

От тях за сметосъбиране и транспортиране на отпадъците разходите са 4,1 млн. лева, за третиране на немасови отпадъци и поддържане на депата – 1,760 млн. лева. Най-голямото перо е за поддържане на чистотата на улиците, площадите, парковите пространства и други територии в населените места, предназначени за обществено ползване. Там нужната сума е 6,240 млн. лева.

Сметките обаче не излизат, защото очакваните приходи от такса битови отпадъци са едва 9 млн. лева, които очевидно не стигат. В края на миналата година местният парламент взе решение таксата за битови отпадъци да се повиши с малко над 50%.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button