Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Новоизбраният кмет на Свищов Генчо Генчев запазва екипа си, обяви амбициозна управленска програма

Новоизбраният кмет на Свищов д-р Генчо Генчев, който започва трети пореден мандат, представи екипа си и предстоящите дейности в общината за управленския мандат 2023 – 2027 г.

Промени в имената на неговите заместници няма, те запазват и ресорите си, така че Генчо Генчев продължава да управлява с познати на свищовлии лица.

Първият от заместник-кметовете на общината е д-р Анелия Димитрова с ресор „Образование и социална политика“. Зам.-кмет с ресор „Стопанска и финансова политика“ е д-р Станислава Стоянова. Бедри Алиев е зам.-кмет с ресор „Отбранително-мобилизационна подготовка, транспорт и чистота“, а Иван Шопов е зам.-кмет е с ресор „Благоустройство и инвестиционна политика“. Досегашният секретар на общината Любомира Петрова също запазва поста си и през новия мандат.

В управленската програма на първо време предстои ремонт на стадион „Академик“ след придобиване на земя от терена, както и подмяна на асансьора на болницата, който е жизненоважен за гражданите в неравностойно положение.

По думите на кмета Генчо Генчев 5 млн. лева ще влязат в образователната инфраструктура за модернизация на Средно училище „Димитър Благоев“, ще бъде проведена и широка кампания за обсъждане на таксите за битови отпадъци с населението. Относно замърсяването на въздуха той посочи, че в момента неговото качество се следи от мобилни центрове.

До 14 ноември трябва да бъде входиран проектът за изграждане на индустриална зона в Свищов, коментира Генчев и добави, че през месец януари предстои отваряне на фронт офис, който ще дава информация за настоящи и предстоящи проекти, там ще се предлагат и консултации към собственици от малкия и средния бизнес.

Кметът коментира още, че има интерес от страна на инвеститори, свързани с минералната вода в града и възстановяването на водолечението в Многопрофилната болница за активно лечение в Свищов. Идеята е създаване на затворен кръг за рехабилитация с хотелска част на два от етажите в болницата.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button