Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразование
Популярно

Над 140 горнооряховски ученици станаха „вестители на доброто“

С признание към най-малките си добротворци, Община Горна Оряховица присъди специални отличия „Вестители на доброто“ за благородни дела на подрастващи през изминалата година

Инициативата в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни се провежда за пореден път.

Общо 140 деца от горнооряховските училища станаха „вестители на доброто“, а наградите връчиха кметът Николай Рашков, секретарят на комисията Владимир Врангов и зам.-кметът Петя Иванова. Тримата посетиха училищата, за да поздравят лично всеки от носителите на приза.

„Вие сте прекрасното бъдеще на нашата община и на нашата родина. Искам всички да постигнете своите мечти и след време с гордост да казвате: „Аз съм българин!“. А ние ще се постараем да живеете при все по-добри условия – за спорт, за учене, за развлечения. Благодаря ви и дано винаги сте добри един към друг и готови за взаимопомощ“, обърна се към децата кметът Николай Рашков.

„Доброто винаги побеждава. Когато сме единни и правим добро, можем да победим всяка трудност. Нека добрините ви да увличат вашите връстници и приятели и доброто да се разраства. Дори и най-мъничката добрина може да промени живота на някого“, каза на свой ред зам.-кметът Петя Иванова.

Носители на колективна награда „Вестители на доброто“ станаха няколко паралелки.

Учениците от V „а“ и от V „б” клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий“,

които са събрали собствени средства и в навечерието на Коледа посетиха Центъра за деца с увреждания, за да зарадват възпитаниците му с подаръци.

Отличени са учениците от I „а” клас при СУ „Георги Измирлиев“

за оказана помощ на спасителния център на Фондация „Надежда за бездомните животни“.

Децата от I „б“ клас при СУ „Георги Измирлиев“

получиха приза за това, че са организирали благотворителна акция в помощ на Анита Петрова.

Съседната паралелка – I „г” клас,

заслужи приза с това, че децата са провели благотворителна кампания за подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.

Учениците от XI „а“ при СУ „Георги Измирлиев“

са „вестители на доброто“ с организирания от тях благотворителен базар в подкрепа на Иван Величков, страдащ от тежко заболяване.

Колективен носител на наградата е и Ученическият съвет при същото училище, който проведе Коледен благотворителен базар, подпомагайки връстник с детска церебрална парализа и жена с онкологично заболяване.

Носители на индивидуалната награда са Никол Иванова, XII „a“ клас при СУ „Вичо Грънчаров“,

която намери и предаде в полицията цялата пенсия на възрастен мъж, както и съученичката й от същата паралелка Мартина Николова, която след време също намери и върна немалка сума пари.

Магдалена Стамова, Борислав Явашев и Александър Николов от V „а” клас и Димитър Ченков от II „г” при СУ „Георги Измирлиев“

получиха индивидуалния приз за участието си в кампания за събиране на средства в помощ на спасителния център на Фондация „Надежда за бездомните животни“.

Общо над 140 са носителите на колективна и индивидуална награда „Вестители на доброто“. Те получиха плакети, грамоти и книги от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button