Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Мюсюлманите във В. Търново събират дарения за пострадалите в Газа

Районно мюфтийство Велико Търново стартира благотворителна кампания в помощ на пострадалите в Газа от войната между Израел и „Хамас“

Целта на инициативата е да се съберат средства за закупуване на храна и стоки от първа необходимост за хилядите хора, изправени пред хуманитарна катастрофа.

„Водени от повелите за съпричастност, солидарност и взаимопомощ, отново протягаме ръка на невинните жертви, сред които има жени и деца. Чрез дарителската си кампания Мюсюлманското изповедание предвижда закупуването и раздаването на хуманитарни пакети с хранителни продукти от първа необходимост, одеяла и курбанско месо“, заяви районният мюфтия Нутфи Нутфиев.

Всеки, който желае да подкрепи благотворителната инициатива, може да дари средства в офиса на Районно мюфтийство – Велико Търново, на адрес – В. Търново, ул. „Т. Търновски“ 25 (срещу ректората на ВТУ) или на следната банкова сметка:

Търговска банка „Д“ IBAN: BG15DEMI92401000232957

BIC: DEMIBGSF DEMIBGSF, като посочи целта на дарението – курбан или хуманитарни пакети.


Към настоящия момент стойността на един пакет с основни хранителни продукти се изчислява на 30 лв., а на курбан – 200 лв.

Това не е първата подобна акция на търновското мюфтийство. В началото на 2023 г. вярващите събраха над 35 000 лв. за пострадалите от унищожителните земетресения в Турция.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button