Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Местна коалиция “Заедно за силна община” издигна инж.Цанко Цонев за кандидат-кмет на Павликени

Обединението се включва в изборната надпревара с пълна листа за общински съветници и с кандидати за управници на всички населени места в общината

Местна коалиция “Заедно за силна община” издигна инж.Цанко Цонев за кандидат-кмет на община Павликени. Той е машинен инженер, експерт по земеделска техника, общински съветник.

“Цанко Цонев се доказа като човек с активна гражданска позиция. През януари 2022 г. внесе декларация срещу изграждането на завод за горене на стъклена вата и участва в протестните действия срещу екологичната бомба, която застрашаваше региона”, обяви Димитър Палов, който е активист от Гражданската инициатива.

Палов посочи, че сдружението ще участва в изборната надпревара с пълна листа от 21 кандидати за общински съветници и с кандидати за управници на всички населени места в община Павликени.

“Листата не е създадена по обичайният партиен начин, с партийни номинации, а по волята на гражданите. Тя се състои от доказани професионалисти-учители, юристи, ветеринар, инженер, общественици, културни дейци и др. Сред кандидатите за кметове и местни парламентаристи няма нито един партиен член. Личностите, на които залагаме са посочени от жителите на общината. До това се стигна след като регионът ни беше застрашен от екологична катастрофа, благодарение на умело прикрито инвестиционно намерение. Тези действия запалиха искрата и така се роди Гражданско сдружение “Ти решаваш”, а след това прерасна в Гражданска инициатива “За Павликени”. Проведени бяха две събрания и гражданите решиха, че трябва да се участва в предстоящия вот с широка местна коалиция. Разпратихме покани до всички партии като 11 обявиха, че ни подкрепят и създадохме местна коалиция “Заедно за силна община”. Единствено от БСП и ДПС не получихме отговор”, обясни Палов.

Той допълни, че намеренията са създаване на Обществени съвети, които да участват в бъдещото управление, което да е екипно.
Инж.Цонев заяви, че е приел да се кандидатира за кмет на община Павликени след като се убедил, че Общинският съвет не покрива представата му за работещ орган на местната власт.

“Крайно време е това да се промени. Общинските съветници трябва да са независими и да работят в полза на обществото. Подготвил съм управленска програма с конкретни приоритети. На първо място е спиране на проекта за опасния завод. Имам конкретни идеи за разработване на ефективна междуселищна транспортна схема, както и за справяне с безводието. Необходима е прозрачност и активно участие на гражданите в управлението на общината”, подчерта инж.Цанко Цонев.
По думите на Христо Узунов, който е експерт по ВиК и кандидат за общински съветник 14 от всичките 20 селища в община Павликени са засегнати от водната криза.

“В общината има 106 водоизточника, 26 помпени станции и остаряла и амортизирана водопреносна мрежа. Има проекти за Павликени, Бяла черква, Караисен, а за останалите села не е предприето нищо. Липсват кадастрална карта, нивелачни планове, както и моментен анализ на състоянието на водопроводната мрежа”, изброи Узунов.
29-годишната Габриела Георгиева е амбицирана да смени досегашния управник на село Лесичери, който е мераклия за осми мандат.
“Селото изостава и заради това искам да го превърна в привлекателно и добро място за живеене. В Лесичери се заселиха много млади семейства и трябва да бъде съживено и модернизирано с множество инициативи”, изтъкна Габриела Георгиева.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button