Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: „Народът не може да търпи аматьорите да се упражняват на негов гръб“

Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Очакването, че в България ще продължи да се строи и развива, е напразно. Пари в държавата няма. Магистрала „Хемус“ ще я има, но ще е 3 пъти по-скъпа заради търпението и мълчанието. Трябват инвестиции в инфраструктура, но парите в държавата ги няма. Toва заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново на среща с кандидатите за кметове на партията в областта, симпатизанти, съмишленици на ГЕРБ и граждани. Борисов подчерта, че кметовете са направили много през изтеклите години и припомни, че последният мандат беше белязан от множество кризи и лошо управление на държавата.

„За един кмет е важно да има не само цялата експертиза, но и финансиране. Като няма пари от държавата, няма как да има детски градини, зали, спортни площадки. Последните 3 години общините във Великотърновско работиха с парите, които ние оставихме в хазната – защото при ГЕРБ бюджетът винаги е бил на излишък“, изтъкна Бойко Борисов. Колко много направихме за Павликени, Елена и останалите общини! Никога не сме делили кой от коя партия е в общините, акцентира Борисов пред представителите на общините от Великотърновска област.

„За едно нещо съм сърдит на великотърновци – как търпите 3 години да бъде спряна АМ „Хемус“?! Бяхме отделили парите, магистралата вече щеше да е минала Търново и да отива към Полски Тръмбеш. Един протест нямаше! Ще направя всичко възможно „Хемус“ да тръгне, но вече ще е три пъти по-скъпа – заради търпението на хората по време на „промяната“.

Парите ги няма. Похарчиха ги. За Търново – Русе оставихме пари. И тези пари ги няма. И сега вие очаквате оптимизъм. Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Пари в държавата няма„, каза пред великотърновци Бойко Борисов.

„ТИР-овете минават през центъра на Велико Търново, а ние говорим за екология и здравеопазване. А аз искам регионът да бъде все по-хубав и развиващ се. Във ВиК сектора бяхме оставили 1.2 млрд. лв. Трябва да има подмяна на тази инфраструктура, но и тези пари ги няма в бюджета. Това е “промяната”! Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Очакването, че в България ще продължи да се строи и развива, е напразно. Пари в държавата няма“, подчерта лидерът на ГЕРБ в откровен разговор с жителите на Старата столица.

Във вълнуваща реч той очерта трудностите, пред които са изправени депутатите от ГЕРБ заради отговорното си решение да спрат разрухата в държавата и да дадат гласовете си за съставяне на редовно правителство. „Кабинетът на “Промяната” и БСП нямаше смелост да обясни на българите действията си и даваше оръжия за Украйна, но през посредници. Това е истината! Кой сложи подписа си за зенитните комплекси, за патроните? Тагарев или депутатите?“.

Парламентаристите от ГЕРБ помагат за спасяването на държавата при всички тежки решения, които им се налага да гласуват, заради нерешителността и безпомощността на министрите. Борисов отново изрази категоричната си готовност да смени част от министрите при ротацията през март, заради тяхната неспособност да служат на народа, а не на частни интереси: „Аз съм сменил над 60 министри, народът не може да търпи аматьорите да се упражняват на негов гръб“.

Борисов подчерта отговорното поведение на ДПС в Парламента, чиито депутати, въпреки негативното си отношение към правителството, подкрепят важните за държавата решения, защото оценяват рисковете, пред които сме изправени.

Очаквам от вас вие да ме разбирате. Знам как изглеждам. Очаквате от мен твърдостта, която сте виждали – ГЕРБ да е първи и да определя дневния ред. В момента хем сме първи, хем виждате – аматьорска работа. В тази (не)коалиция, която и ние не харесваме. Ковидът настъпва, дано да е лек„, добави лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button