Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Кметът на Свищов бе избран за титулярен представител на Сдружението на общините в състава на Националния съвет за нематериално културно наследство

Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев бе утвърден от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) за титулярен представител на Сдружението в състава на Националния съвет за нематериално културно наследство. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Оттам посочиха, че в писмото до Генчев изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България Силвия Георгиева казва: „Убедена съм във Вашата лична и професионална ангажираност към политиките на културата, изкуствата и образованието и съм убедена в доброто ни партньорство“.

От своя страна, кметът на Свищов изказа своята благодарност към изпълнителния директор и екипа на НСОРБ, за доверието и оценката за приноса му към нематериалното културно наследство на страната. Генчев заяви, че ще продължи да работи отговорно и всеотдайно, за да оправдае доверието на всичките 265 общини, в името на българската култура.

БТА припомня, че на среща със социалния министър Иванка Шалапатова преди дни стана известно, че Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и НСОРБ ще предприемат общи действия за подобряване на достъпа и качеството на социалните услуги и по-ефективното насочване на инвестициите в социалната система.

Националният съвет за нематериално културно наследство е експертно-консултативен орган към Министерството на културата, който осъществява функции по обсъждането на стратегията за опазване и популяризиране на нематериалното културно наследство. Той дава препоръки по въпроси, свързани с опазването, съхраняването и популяризирането на нематериалното културно наследство, разглежда предложенията за вписване в регистъра на нематериалното културно наследство на Република България. Съдействие за ефективната му работа оказва екипът на Националното сдружение на общините в Република България.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button