Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Историкът доц. Милен Михов е кандидатът на ВМРО за кмет на Община Велико Търново, а юристът Пенчо Чанев кандидат за Община Златарица

Историкът доц. Милен Михов е кандидатът на ВМРО за кмет на Община Велико Търново. Той е областен председател на политическата организация, бил е народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание, съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново общинският председател на структурата и настоящ общински съветник Евгени Коев.

Кандидатът за кмет посочи, че в листата, която не е окончателно подредена, на водещи позиции ще бъдат досегашните общински съветници от партията, както и много разпознаваеми имена от обществените и професионалните среди. Михов очерта част от приоритетите си в бъдещото управление, които, по думите му, ще бъдат трайна заявка за един четиригодишен мандат. Сред своите каузи той очерта възстановяването на съществувалото от края на миналия век районно кметство за Стария град. Според него статута на Велико Търново като историческа и духовна столица на България се поставя под въпрос без тази административна единица. Подготвени са и програми, свързани с патриотичното и духовно възпитание на подрастващите, които ще се изпълняват в сътрудничество с Националния военен университет „Васил Левски“ и Православния богословски факултет на Великотърновския университет. Общинските съветници Евгени Коев и д-р Юлия Тонкова припомниха своите инициативи в полза на общността.

Като областен председател на ВМРО Михов посочи, че организацията ще се яви със самостоятелни кандидати за кметове и в общините Горна Оряховица и Лясковец, където също целта е да има пълни листи. Спечелването на местния вот в Община Златарица  е една от големите цели на организацията. Кандидат за кмет на Златарица е юристът Пенчо Чанев, който е ръководил общината в продължение на три мандата, преди 2019 година. Той се надява на широка коалиция, която ще подкрепи неговата кандидатура, за да получи стабилно мнозинство в местния парламент.  От политическата формация припомниха, че ВМРО е с трайно присъствие в органите на местното самоуправление в областта вече повече от 25 години.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button