Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Градушката попиля хиляди коли, ремонтите започват от 1500 лв.

Огромни щети за собсвениците на над 30 автокъщи в региона

Хиляди автомобили пострадаха след мощната градушка, която се стовари на Велико Търново и региона.

Собсвениците на всички автокъщи отчитат поражения.Те са в шок, особено в Шереметя, където автомобилите буквално са помляни. Там щетите са за десетки хиляди лева.

Леко пострадалите автомобили, които имат вдлъбнатини по тавана и капаците, могат да бъдат ремонтирани, но дори за тях бояджиите и тенекеджиите ще вземат поне 1500 лв., разказаха за „Борба“ от бранша.

За съжаление обаче в някои автокъщи има буквално смлени коли.

Освен таваните са изпочупени фарове, мигачи, врати, брони, огледала и калници.

„Ремонт на такъв автомобил на практика е безсмислен, защото би струвало 6000-7000 лв. При някои коли това е повече от тяхната стойност“, споделят собственици на автокъщи.

На мясти при най-пострадалите от бедствието вече е бил областният управител Ивайло Здравков. Кметът Даниел Панов вече свика кризисен щаб, който да оцени щетите в цялата община. Самият той също ще посети пострадалите автокъщи.

Оказа се, че градушката, която падна в Шереметя е била с размерите на яйце, а в други села- с размерите на орех.

Още в сряда вечерта голяма част от собсвениците на автокъщи се събраха в Шереметя в знак на подкрепа към най-ощетените си колеги. Над 30 са автокъщите в района. Стотици са пострадалите автомобили, а щетите все още се оценяват.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button