Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Горнооряховската болница по изключение с финансиране за социална сигурност

МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ ПОПАДНА В СПИСЪКА НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, МЕЖДУ КОИТО ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ 15 МЛН. ЛВ., добити от преизпълнението на приходите от здравни вноски по бюджета на Здравната каса за 2023 г.

Парите се отпускат за медицинска помощ, оказана в съответствие с правилата за координация на системите за социална сигурност.

С финансирането ще се субсидират дейности по 5 клинични пътеки. Това са лечение на декомпенсирана хронична дихателна недостатъчност при болести на дихателната система с механична вентилация при лица над 18 години, за диагностика и лечение на токсоалергични реакции при лица над и под 18 години, за интензивно лечение на коматозни състояния, неиндицирани от травма, и за интензивно лечение при комбинирани и/или съчетани травми.

На свой ред горнооряховската болница се ангажира да осигури дейността в частта на брой лекари със специалност „Анестезиология и интензивно лечение“ чрез договори с други лекари с тази специалност.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button