Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Експертният екологичен съвет при РИОСВ – Велико Търново не одобри инвестиционното предложение за завод за изгаряне на отпадъци в Павликенско

Експертният екологичен съвет при Регионалната екоинспекция във Велико Търново не одобри инвестиционното предложение за изграждане на завод за изгаряне на отпадъци в Павликенско, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ.

Днес се състоя заседание на Експертния екологичен съвет при РИОСВ – Велико Търново за обсъждане и даване на предложение до директора на инспекцията за окончателно решение по оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) за инвестиционно предложение „Изграждане на логистична и складова база за каменни фракции, цех за производство на каменна вата, енергоизточник за нуждите на производството, сграден фонд и площадки за находище „Върбовка“, с. Върбовка, община Павликени, област Велико Търново“, с възложител „Петрургия“ ООД. Присъстваха 21 члена на постоянния и допълнителен състав, определен със заповед на директора на РИОСВ.

Експертният съвет обсъди проекта на решение и, с 19 гласа „за“, един „против“ и един „въздържал се“, предлага на директора на РИОСВ – Велико Търново да вземе решение „Не одобрява“ осъществяването на инвестиционното предложение. Преди началото на заседанието представители на различни граждански организации протестираха срещу инвестиционното намерение с мотивите, че подобна инвестиция би замърсила околната среда и водите в региона.

Окончателното решение на директора следва да бъде взето в срок до 7 (седем) дни от заседанието на съвета. Решението ще бъде публикувано на сайта на инспекцията, ниво “Решение по ОВОС”,   съобщиха от институцията.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button