Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

ЕК одобри промени в размера на помощта, която България може да осигурява на областите Велико Търново, Русе, Силистра и Перник

Европейската комисия съобщи, че одобрява изменение на картата на регионалните помощи в България до 2027 г., като решението засяга областите Велико Търново, Русе, Силистра и Перник.

Решението дава възможност за по-високи максимални суми за осигуряване на помощ за инвестиции в региони с намалено население. Максималните размери на помощта ще се увеличат от 50 на сто на 60 на сто от допустимите инвестиционни разходи в областите Велико Търново, Русе и Силистра. В Перник максималните размери на помощите се увеличават от 20 на сто на 25 процента до края на 2024 г. и от 15 на сто на 20 процента от 2025 г. до края на 2027 година.

Променената карта ще е в сила от 1 януари догодина. ЕК припомня, че по-рано даде насоки на държавите в ЕС как да помогнат на най-необлагодетелстваните европейски региони да наваксат различията по отношение на икономическото благосъстояние, доходите и безработицата.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button