Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Драма в Лясковец, общински служители масово хвърлят оставки

Новият кмет Васил Христов положи клетва, стягат голяма проверка на Общината

Небивал скандал разтресе Общинската администрация в Лясковец веднага след балотажа за избор на кмет на града. 12-13 от служителите в кметството депозираха оставките си, поставяйки в затруднение неговата работа. От свои сигурни източници в. „Борба“ научи, че в момента са освободени трима от тях – секретарят на Общината, директорът на дирекция „Бюджет и финанси“ и директорът на ГРАО. Повечето обаче от тия, които са подали молби за напускане, вече са ги оттеглили, защото са го направили под натиск на бившата кметица Ивелина Гецова, но не искат да си ходят. Най-вероятно ще остане на поста си и зам.-кметицата инж. Росица Господинова. „Голяма част от служителите бяха назначени за едно, а работеха друго и това беше принцип досега въпреки направените забележки. Администрацията работеше като на магия. Всичко ще си дойде на мястото, но ще мине време, докато се приеме нова структура и се обособят новите звена. Трябва обаче да има приемственост, никой не иска да се лиши от професионалисти. Отиват си зависимите от бившата кметица“, коментира нашият източник, пожелал да остане анонимен.

ПРЕДСТОЯТ ГОЛЕМИ ПРОВЕРКИ НА ОБЩИНАТА, НАЗНАЧАВАТ НОВ ОДИТОР

Дейността на Община Лясковец и най-вече на финансовото й състояние за целия предишен мандат ще бъдат проверени и тези проверки ще започнат в най-скоро време. Досега в щатната таблица е имало две бройки за одитори по Закона за вътрешния одит в публичния сектор, които обаче не са си вършили работата и такъв вътрешен одит на практика в Общината не е извършван за четирите години от предишния мандат, твърдят запознати. В следващите дни предстои новият кмет да назначи нов одитор и ще е интересно да научим какво ще излезе на бял свят от неговите проверки.

ПОСЛЕДЕН ОТ КОЛЕГИТЕ СИ ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ И НОВИЯТ КМЕТ НА ЛЯСКОВЕЦ ВАСИЛ ХРИСТОВ ПОЛОЖИ КЛЕТВА

 

Тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет за мандат 2023 – 2027 г. бе открита от областния управител Ивайло Здравков. Първото заседание се проведе в сградата на общината, а преди това съветниците, кметът на общината и кметовете на кметства се заклеха да работят в интерес на гражданите. Те получиха клетвените си листове от секретаря на Общинската избирателна комисия Десислава Иванова, а свещенослужител Йоан извърши благослов за здраве и успешен мандат.

След като положи клетва, Васил Христов прие от временно изпълняващия длъжността кмет Росица Господинова символите на Общината – огърлица и ключ. Първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет води доайена сред общинските съветници Емилия Жилиева. Бяха направени две предложения – за Сергей Добрев и за самата нея, но тя си направи самоотвод. Така след тайно гласуване петчленна комисия по избора конституира Сергей Добрев за нов председател на съвета.

В Лясковец бе последното тържествено заседание на общинските съвети от Великотърновска област. Така новата местна власт в десетте общини вече стъпи в своите правомощия.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button