Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Доброволци от Г. Оряховица създадоха академия за първа помощ „Преди да дойде линейката“

Целта на инициативата е да информира как трябва да се действа при животозастрашаващи инциденти

ИНОВАТИВНА И ЗНАЧИМА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ, ПОСВЕТЕНА НА СПАСЯВАНЕТО НА ЖИВОТИ, ПРЕДПРИЕХА МЛАДИ ХОРА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Инициативата обединява усилията на доброволците от Български младежки червен кръст при СУ „Вичо Грънчаров“ и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Ентусиастите наименуват проекта си „Академия първа помощ. Преди да дойде линейката“.

В поредица от клипове организаторите споделят и демонстрират базови действия при различни спешни състояния. Целта е да дадат инструкции на хората за правилна реакция при животозастрашаващи инциденти.

Всеки вторник на официалната Фейсбук страница на Община Горна Оряховица ще бъде промотиран епизод от инициативата. Първият клип носи името „Спасителна верига и странично стабилно положение“ и вече е достъпен за потребителите на социалната мрежа.

Информационната кампания предвижда също образователни лекции на тема „Азбука на първата помощ“ в няколко от средните училища в града. Те ще се проведат по график, като на учениците ще бъдат предоставени специално изработени нагледни материали и брошури. В тях ще бъдат представени различни рискови състояния като сърдечен арест, кръвотечение, гълтане на език, обгазяване, фрактури, изгаряния и др.

Ще бъде отделено внимание и на сексуалното образование.

В някои от лекциите ще се включат представители на женско благотворително дружество „Свети Мина“, както и на медицинския филиал на Варненския университет във Велико Търново.

Целта на кампанията е да се подобри общата подготовка на подрастващите и възрастните за справяне при инциденти и вземане на решения относно безопасността и сигурността в критични ситуации.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button