Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеНовини
Популярно

Ден на отворените врати за превенция и лечение на три заболявания организира търновската болница

ПОВИШАВАНЕ НА ИНФОРМИРАНОСТТА ЗА ПРЕВЕНЦИЯТА И ЛЕЧЕНИЕТО НА СЪННА АПНЕЯ, МЕТАБОЛИТЕН СИНДРОМ И ДИАБЕТ ще бъде във фокуса на инициативата „Ден на отворените врати“ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Събитието ще се състои на 20 март и е напълно безплатно за всички желаещи да научат повече по трите теми. В рамките на мероприятието ще се проведат консултации и лекции.

Сънната апнея, метаболитният синдром и диабет тип 2 са сред водещите социалнозначими болести, които засягат все повече хора по света и обикновено имат връзка помежду си. И трите заболявания изискват стриктно проследяване и контрол за пълноценен живот, а ранното диагностициране е особено важно.

Сънната апнея е свързана с нарушение на дишането по време на сън. Метаболитният синдром е от групата рискови фактори, които повишават вероятността от сърдечносъдови заболявания и диабет.

Диабетът тип 2 е хронично заболяване, при което организмът не произвежда достатъчно инсулин или не го използва правилно.

Форумът ще се проведе в конферентната зала на областната болница от 14:00 ч., като всеки от специалистите ще представи симптомите на заболяванията, връзката между тях и възможностите за лечение. Лектори ще бъдат д-р Цветан Дряновски, д-р Светлана Ненова, д-р Ивайло Цветанов и д-р Найме Сирачка.

Предвидена е и демонстрация на уред за диагностика в домашни условия на сънна апнея.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button